Reg-Enor receptek
Kedves Olvasó!
A Reg-Enor kúrához szükség van az étrend teljes átalakítására, de nem kell megijednie!
A Reg-Enor receptek megkönnyítik az átállás nehézségeit, mivel mindíg felvetődik a kérdés: "De hát akkor mit főzzek?"
Mivel a csepeliek között is egyre népszerűbb ez a fajta életmódváltás, a csepelieken kívűl bátran ajánlhatom bárkinek a "reg-enoros" életmódot. Ha kérdése van, vagy bizonytalan valamiben, kérdezzen bátran! nyerki.lajos@gmail.com Az "extrém" kérdésekre adott válasz közvetlenül a Reg-Enor kizárólagos forgalmazóján keresztül, feltalálójától, Szabó Szigfrídtől érkezik majd.
Ha gondolja, kérdezhet közvetlenül Tőle is, ha az alábbit bemásolja a címsorba. Íme:
http://szaboszigfrid.internettudakozo.hu/kapcsolat2.htm
Itt aztán válogathat a finomságok között! Rajta! Fogyjon úgy, hogy egy pillanatra sem éhezik!
Köszönet Nagy Szilviának a "Reg-Enor receptekért", amelyek a hagyományos receptek kreatív átalakításai!
Mielőtt azonban tovább menne, szeretném felhívni a figyelmét egy fontos összefüggésre!
A súlyfeleslegünk képződése szorosan összefügg egészségünk állapotával, amit viszont a gerincünk egészsége és harmóniája nagymértékben befolyásol. Ezért szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy rendszeresen tartsa karba a gerincét és keressen fel évente legalább kétszer egy jó csontkovácsot, hogy ezzel is elősegítse erőfeszítéseit a fennti témában!
A gerinccel kapcsolatos témákat keresse a menüpontok között és a másik honlapomon, ami csak a gerincről szól!
Íme: www.porckorong.hupont.hu
Sok sikert és jó főzőcskézést kívánok!
Levesek
Sütőtök krémleves
Hozzávalók:
2 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 60 dkg sütőtök,
15 dkg császárszalonna, kb. 1,2 l húsleves, szerecsendió, só, bors
Elkészítés:
A tököt meghámozzuk, felkockázzuk és puhára sütjük. Közben a hagymát, a fokhagymát és a szalonnát megdinszteljük. Hozzáadjuk a sütött tököt és felengedjük a levessel. Befűszerezzük és átforraljuk. Ezután turmixoljuk.
Pirított kenyérkockával és pirított szalonnával tálaljuk.
Far-hát leves
Hozzávalók:
2 csirke far-hát, 1-1 szál sárga- és fehérrépa, 1 db karalábé,
kevés hagyma és paprika, 50 dkg zöldborsó, só, bors
Elkészítés:
A húst kevés zsíron fehéredésig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a répákat és a karalábét. Félpuhára pároljuk és felengedjük vízzel. Fűszerezzük és hozzákeverjük a zöldborsót. Ha megpuhult, galuskákt szaggatunk bele 2 tojásból.
Zöldségleves
Hozzávalók:
2 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 kis karalábé, húsleves
vagy húsleves kocka, petrezselyemzöld, só, bors, galuska:
2 tojás, liszt
Elkészítés:
A zöldségeket felkockázzuk és kevés zsíron fedő alatt félpuhára pároljuk. Felengedjük a húslevessel vagy vízzel és beletesszük a húsleves kockát. Felforraljuk majd ízesítjük. Ha zöldségek puhára főttek beleszaggatjuk a galuskákat. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Májgombóc leves csirkehússal
Hozzávalók:
6 db csirkecombról levágott farrész, 2 nagy szál sárgarépa,
2 kisebb fehérrépa, 5-6 kisebb krumpli, kb. 25 dkg zöldborsó,
pici hagyma, kb. 10 dkg kenőmájas, 1 tojás, zsemlemorzsa, só,
bors, petrezselyem, majoranna
Elkészítés:
A farrészeket zsíron fehéredésig sütjük, sózzuk, borsozzuk és felengedjük annyi vízzel ami éppen ellepi. Félpuhára pároljuk majd hozzáadjuk a feldarabolt sárga- és fehérrépát. Sóval, borssal, petrezselyemmel és kevés majorannával ízesítjük. Tovább pároljuk, majd ha már a zöldségek is majdnem puhák felengedjük vízzel és hozzáadjuk a krumplit, kicsit később a zöldborsót és végül a májgombócokat.
Májgombóc:
A hagymát zsírban megfuttatjuk, ha kihűlt hozzákeverjük a kenőmájast, a tojást és fűszerezzük (só, bors, majoranna, petrezselyemzöld). Alaposan összedolgozzuk és hozzáöntünk annyi zsemlemorzsát amennyit felvesz. Laza formálható legyen.
Főzelékek
Kapros zöldbabfőzelék
Hozzávalók:
25 dkg zöldbab, 1 fej hagyma, 1 ek zsír, 2 tk pirospaprika,
2 gerezd fokhagyma, só, bors, 2 ek liszt, 1 kis csokor kapor, 1 babérlevél, 2-3 szem burgonya, pár csepp citromlé
Elkészítés:
A hagymát a zsíron megfuttatjuk és paprikázzuk. Hozzáadjuk a babot és a krumplit. Felengedjük vízzel és fűszerezzük. Ha megpuhult berántjuk és ha szükséges még utánaízesítünk.
Zöldborsófőzelék kaporral
Hozzávalók:
1 fej hagyma, 1 ek pirospaprika, 60 dkg zöldborsó, kapor, só, bors, 3 ek liszt
Elkészítés:
A hagymát megdinszteljük és rátesszük a pirospaprikát. Hozzákeverjük a zöldborsót és felengedjük annyi vízzel amennyi ellepi. Fűszerezzük. Ha megpuhult 3 ek lisztből készült rántással besűrítjük. Sült virslivel vagy tojásrántottával tálaljuk.
Paradicsomos káposzta
Hozzávalók:
1 kg édeskáposzta, 5 dkg zsír, 5 dkg liszt, 2-3 dl paradicsomlé, kis fej hagyma, só esetleg édesítőszer
Elkészítés:
A káposztát és a hagymát megfőzzük. Felengedjük a paradicsomlével és berántjuk. Ízesítjük.
Zsírban sült oldalassal tálaljuk.
Sóska
Hozzávalók:
Sóska, liszt, só, édesítőszer
Elkészítés:
A sóskát kevés zsíron megdinszteljük, megszórjuk liszttel és alaposan elkeverjük. Felengedjük vízzel és sóval, édesítővel ízesítjük.
Kelkáposzta főzelék
Hozzávalók:
1 kg kelkáposzta, 1 ek zsír, 1 ek liszt, 30 dkg krumpli, pici hagyma, fokhagyma, köménymag, majoranna, só, bors
Elkészítés:
A kelkáposztát összevágjuk és a krumplival, a fűszerekkel puhára főzzük. Berántjuk és zsírban sült virslivel tálaljuk
Ságraborsó főzelék
Hozzávalók:
25 dkg sárgaborsó, 1 kicsi fej hagyma vagy egy kis darab újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek zsír, 3 ek liszt, pici pirospaprika, só, 2 db babérlevél
Elkészítés:
A sárgaborsót feltesszük annyi vízben főni, ami jócskán ellepi. Belevágjuk a hagymát és a fokhagymát, sóval, babérlevéllel ízesítjük. Puhára főzzük. Közben a zsírból és a lisztből rántást készítünk, teszünk bele pirospaprikát és felengedjük vízzel. Berántjuk a főzeléket, ha szükséges még utánaízesítünk. Zsírban sült karikára vágott virslivel tálaljuk.
Egytálételek
Chilis bab
Hozzávalók:
50 dkg bab, 15 dkg füstölt császár, 50 dkg darált hús, 1 fej hagyma, só, bors, 1 tk oregano, 1 tk római kömény, 1-1 db sárga és piros kaliforniai paprika, 7 dl paradicsomlé, 3 dl sör, 4 nagyobb fokhagyma, 2-3 chili paprika, 1 dbz kukorica konzerv (1 tk fahéj)
Elkészítés:
A hagymát a szalonnával együtt megpirítjuk, hozzákeverjük a darálthúst és fehéredésig sütjük. Ezután beletesszük a feldarabolt paprikát az előzőleg beáztatott babot és fűszerezzük. Felöntjük a paradicsomlével és a sörrel, készre főzzük. A legvégén hozzákeverjük a kukoricát.
Szuki bab (Johanna)
Hozzávalók:
2 hagyma, 4 gerezd fokhagyma, 10 dkg kolbász, só, bors, 1 db gyöngy fehérbab konzerv, 1 db gyöngy paradicsomos fehérbab konzerv, 1 db vörösbab konzerv sós lében, 1 db bonduelle texas konzerv
Elkészítés:
A kockára vágott hagymát és a fokhagymát megdinszteljük. Hozzáadjuk a kolbászt és átsütjük, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a konzerveket a lével együtt és összeforraljuk. Pirítós kenyérrel tálaljuk.
Rakott kel
Hozzávalók:
1 közepes fej kelkáposzta, 2 tasak rizs, 60 dkg darált sertés hús, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, só, kömény, majoranna, bors
Elkészítés:
A kelkáposztát sós, köményes, majorannás vízben puhára főzünk. A húst zsírban megdinszteljük, hozzáadjuk a felkockázott hagymát és fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk. Puhára főzzük. Rétegesen egy tűzálló tálba lerakjuk. Tetejét meglocsoljuk felvert tojással és megszórjuk zsemlemorzsával. Kb. 1 órát sütjük.
Székelykáposzta
Hozzávalók:
60 dkg sertéscomb, 2 fej hagyma, 1 fej édeskáposzta, 4 gerezd fokhagyma, 4 db babérlevél, 1 tk köménymag, kevés bors, pirospaprika, kb. 20 dkg füstölt sonka, ízlés szerint kolbász, 2 marék rizs
Elkészítés:
A hagymát megdinszteljük, rárakjuk a pirospaprikát és a húst és pörköltet főzünk belőle. Ha már majdnem puha beletesszük a fűszereket és átforraljuk. Ezután hozzáadjuk a felkockázott sonkát és a hosszú szálra vágott káposztát. Felengedjük vízzel és a tetejét megszórjuk rizzsel. Puhára főzzük. Összekeverjük és beletesszük a felkarikázott kolbászt. Felforraljuk.
Paradicsomos húsgombóc
Hozzávalók:
30 dkg darált sertéshús, 8 dkg rizs, 1 ek zsír, 1 ek liszt, kicsi doboz paradicsompüré, só, édesítőszer, bors, 1 egész tojás
Elkészítés:
A húsból, rizsből, a tojásból elkészítjük a tölteléket és sóval, borssal fűszerezzük. Kis gombócokat formálunk, lisztbe forgatjuk és lábasba tesszük. Felengedjük vízzel, belekeverjük a paradicsompürét, sózzuk és édesítjük. Ha puha a hús berántjuk.
Húsételek
Vadas
Hozzávalók:
90 dkg marhafelsál, 50 dkg sárgarépa, 30 dkg fehérrépa, fél zeller, 2 gerezd fokhagyma, 3 fej hagyma, 3 babérlevél, só, bors, citromlé, édesítőszer
Elkészítés:
A hagymát kockára vágjuk és megdinszteljük. Hozzáadjuk a feldarabolt húst és félpuhára főzzük. Belekeverjük a zöldségeket és befűszerezzük. Ha megpuhult a hús kiszedjük és zsírban megpirítjuk. Közben leturmixoljuk a zöldségeket és kevés rántással besűrítjük.
Zsemlegombóccal tálaljuk
25 dkg liszt, 2 pirított zsemle, 1 egész tojás, só, víz
Kolbászkrémmel töltött karaj rántva
Hozzávalók:
4 szelet karaj (kb. 35 dkg), 5 dkg kolbász, 2 főtt tojás, 1 fej hagyma, 1 ek zsír, só, bors, liszt, tojás, zsemlemorzsa
Elkészítés:
A hagymát megdinszteljük, ha kihűlt hozzáadjuk a ledarált kolbászhoz és tojáshoz. Sóval és borssal ízesítjük. Megkenjük vele a kikloffolt és sózott karajszeleteket és feltekerjük. Bepanírozzuk és kisütjük.
Bakonyi borda
Hozzávalók:
40 dkg gomba, 1-1 paprika és paradicsom, 1 nagy fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 8 szelet borda, só, bors, 4-5 ek liszt, kevés pirospaprika, petrezselyem
Elkészítés:
A hagymát megpirítjuk a paprikával és a paradicsommal. Belerakjuk a húst és átsütjük. Hozzáadjuk a gombát, befűszerezzük. Kevés vizet aláöntve puhára főzzük. Ezután kiveszzük a húst és félretesszük. A visszamaradt gombás mártást megszórjuk pirospaprikával és behabarjuk. Ezután visszatesszük a húst és átforraljuk. Petrezselyemmel megszórjuk.
Sertéspörkölt
Hozzávalók:
60 dkg sertéslapocka, 30 dkg hagyma, zsír, 1-1 db paprika és paradicsom, pirospaprika, só,
Elkészítés:
A zsíron megdinszteljük a hagymát, a paprikával és a paradicsommal. Belekeverjük a felkockázott húst és fehéredésig sütjük. Rászórjuk a pirospaprikát és kevés vizet aláöntve puhára főzzük. Tarhonyával tálaljuk.
Folytatás a "Receptek tovább, 1 és 2 " menüpontokban!