Csepelen a csepelieknek! A csontkovácsolás, a rákgyógyítás, az Új medicina,

az energia, a földsugárzás, a táplálkozás és az életmód mind fontos dolgok, melyek teljesebbé tehetik mindennapi életünket. Honlapomon betekintést nyerhet a felsorolt és más egyéb, szokatlanul különleges, izgalmas és ezoterikus témákba.

Táplálkozás, 2.                                     

 

A tartalomból:

Nátrium-glutamát, a gyilkos ízfokozó (E621)

Effektív mikroorganizmus

 Őszintén a tejről

 Megint a sóról

 

 <>               <>               <>               <>               <>

 

Nátrium-glutamát, a gyilkos ízfokozó!

Szeretjük az ízes ételeket, ezért amibe csak tudjuk, beletesszük a VEGETÁ-t. Ha konzervipari terméket használunk, - bármelyiket is - biztosak lehetünk abban, hogy tartalmazni fogja.

Olvassuk el az összetevőket, bizonyára megtaláljuk! Hogy mi ez és milyen hatással van az egészségünkre, az alábbi címsor segítségével megtudhatjuk! Íme:

http://utajovobe.eu/hirek/vegyszer/3110-az-idegmereg-amitol-minden-finom

 

 <>               <>               <>               <>               <>

 

Effektív mikroorganizmus!

Mond ez Önnek valamit? Hallott már róla? Ha nem , akkor kérem, hogy olvassa tovább!

A Japán kutató már 30 éve foglalkozik a témával és a Világ keleti felén indult hódító útjára, majd Észak- és Dél-Amerikában és Európában is hódít. Magyarországra is elért a híre már 10 éve, de csak pár éve lett elfogadott a technológia. Érdemes kicsit belenézni!

A családi kiskert virágjaihoz, a házi veteményesben, a családi gazdaságban vagy akár a nagyüzemi növénytermesztésben is érdemes foglalkozni vele. Még az állattenyésztésben, az állatok takarmányozásánál is jó eredményeket hoz a minőségi takarmány és a jó ivóvíz által.

Ide teszem a honlap elérhetőségét. A betöltődés után mindjárt az írás első részét olvashatja. Az első rész végén tud átlépni a 2.-3.-4. oldalakra. Jó böngészést és tanulást! Íme:

http://antalvali.com/em-bio-1resz-bakteriumok_bemutatkozas.html

Az írás olvasásakor találkozik a narancs színnel kiemelt EM-BIO linkkel. Kattintson rá és mindent megtud a használatáról is!

Ez a termék pedig emberi fogyasztásra van összeállítva.

http://webshop.emtech.hu/termek/egeszseg/emocio-784-etrend-kiegeszito-ital/emocio-7-84

Tegyünk mi is magunkért és a Föld-Anya egészségéért is!         

 

          <>          <>          <>          <>          <>

 

Őszintén a tejről!

(Lehet, hogy többet árt, mint használ?)

Sokáig szerettem a tejet. Később az allergiám miatt kiiktattam az étrendemből és elmúltak a tüneteim. Barátnőim gyomorproblémáit pedig tejcukor-érzékenységgel magyarázta orvosuk. Vajon tényleg olyan jó a tejtermékek fogyasztása, mint ahogyan állítják?

A tej élet, erő, egészség! Ezzel a szlogennel mindenki találkozott már. A magyar lakosság 30-35%-a mégis tejcukor-érzékenységben szenved. A betegek kisebb hányada veleszületett laktóz intoleranciával küzd. Az emberek többségének szervezetében felnőttkorban csökken, vagy le is áll a laktóz bontó enzim termelése. Tejallergiáról akkor beszélünk, ha a szervezet a tejfehérjét nem tudja lebontani. Emellett számos kór azért keletkezik, mert a tej fogyasztása nem természetes sem felnőttek, sem gyermekek számára.

Mi az a „laktóz intolerancia”?

A laktóz a tejben lévő cukor, melyet szénhidrátnak is neveznek és megtalálható a tejben. Diszacharid, ami azt jelenti, hogy két egyszerű cukorból – a glükóz és a galaktóz nevű monoszacharidból – tevődik össze. A laktózt csak a tejtermelő emlősök mirigyének sejtjei állítják elő, így semmilyen más ételben nem található meg, kizárólag az emlősök tejében. Amikor az ember tejet fogyaszt, szervezetének a laktózt le kell bontania két monoszacharid alkotójára, mielőtt felszívódhatna a bélrendszerből a véráramba. A laktáz enzim végzi ezt a feladatot. Ez az emésztőrendszer felső szakaszában lévő emésztősejtekben van jelen és a legnagyobb koncentrációban a vékonybél éhbélnek nevezett részében található meg. Ha azonban a laktóz mennyisége meghaladja a laktáz enzim bontó kapacitását, a tejcukor emésztés nélkül halad tovább a vastagbélbe. Itt először a vastagbélben lévő baktérium hat a tejcukorra, mely a tejcukrot gázzá, széndioxiddá, savvá és tejsavvá bontja le. A tejcukor molekulák a bélfalon átszűrődve a vizet is beszívják a belekbe. Ennek eredményeként több gáz és víz van jelen a vastagbélben, ami puffadást, szellentést, görcsöt és vizes hasmenést okoz.

Ráadásul a kutatások azt mutatják, hogy amikor a tejcukor érzékeny teljes tejet fogyaszt, annak összes táplálkozási haszna elveszhet számára! Ugyanis nemcsak a tej által biztosított kalória mennyiséget nem tudja hasznosítani a megemészthetetlen szénhidrátokból, hanem a tejfogyasztás miatt kialakuló hasmenés fehérjevesztéshez is vezethet szervezetében.

Korábban azt feltételezték, hogy a laktáz enzim hiánya a bélrendszerben szokatlan elváltozás, melyet csak néhány – örökletes rendellenességben szenvedő – csecsemőnél tapasztaltak, illetve kizárólag más bélrendszeri betegséggel együtt fordul elő. Azóta kiderült, hogy a vékonybélben a laktáz enzim aktivitása – mely egyébként a születés után van a tetőfokán – valamikor másfél és négy éves kor között elveszik. Úgy tűnik, ez a fejlődés természetes velejárója és az emlősökben az elválasztás után jelenik meg.

De mi lesz a kalciummal?

A legtöbb ember úgy tudja, hogy a tejben található kalciumra szükség van az erős csontokhoz és a fogakhoz. Ez azonban nem így van! Ugyanis az étrend kalciumhiánya és a vérben felszívódó, majd a csontokba és a fogakba beépülő kalciummennyiség között nincs összefüggés. Ezt leginkább úgy lehet megérteni, ha összehasonlítjuk az emberi és a tehéntejet fogyasztó csecsemőket. A tehéntej 1200 mg. kalciumot tartalmaz literenként, az emberi tej csak 300 mg-ot. Mégis az a csecsemő épít be a szervezetébe több kalciumot, aki csak emberi tejet kap. Ennek az oka, hogy a tehéntej gazdag foszforban is, amely az emésztőrendszerünk hatására reakcióba léphet a kalciummal és megakadályozza annak felszívódását. Így sok táplálkozási szakértő szerint csak azokat az ételeket lehetne elsődleges kalciumforrásként fogyasztani, melyeknek kalcium-foszfor aránya 2:1, vagy annál jobb.

A felnőttek szervezetében sem okoz hiányt, ha az ajánlott mennyiségnél kevesebb tejet fogyasztanak, vagy teljesen kiiktatják étrendjükből azt. Ezt magyarázza a különböző népcsoportok körében végzett csontsűrűség vizsgálat. Az eredmények azt mutatták, hogy nincs bizonyíték a csontok puhaságára azoknál a népeknél sem, amelyek kevesebb kalciumot fogyasztanak. (pl. az afrikaiaknál, akiknek a napi kalciumfelvétele jóval alacsonyabb, mint az amerikaiak által ajánlott napi 800 mg.) A WHO egy szakértő csoportja szintén megállapította: „….nincs meggyőző bizonyíték arra, hogy a 300 mg-nál alacsonyabb napi kalciumfogyasztás káros az egészségre….” A napi 300 mg. 1 pohár tehéntejnek felel meg.

Ha tehát kevesebb tejet iszik, esetleg teljesen kiiktatja az étrendjéből, akkor adódik a kérdés:

Hogyan fedezheti szervezete kalcium szükségletét?

Most következzen itt néhány példa: 85g. szardínia, 28g. svájci sajt, 100g. juh túró, 200g. spenót vagy 113g. liszt is több mint 250 mg. kalciumot biztosít a szervezet számára. Több mint 200 mg. kalciumhoz juthat 113 g. lazacból, de ezen kívül jó kalciumforrás a vesebab, a brokkoli, a szójabab, a mandula, a dió, számos hal, a mák és a tök, illetve a szezám mag is.

Betegek is fogyaszthatják?

A sajt, az aludttej, a kefir és a joghurt. Amikor a tejet baktériumkultúrával oltják be, akkor a tejcukor nagy része glükózzá, valamint galaktózzá bomlik le. Hasonlóképpen, amikor a sajt érik, a tejcukor jelentős része egyszerű cukorrá alakul át. Az így keletkezett összetevőket ezután már el tudja viselni azoknak a szervezete is, akiké egyébként nem tudná tolerálni a teljes tejet.

Könyvajánló.

Tudta, hogy a tejtermékek fogyasztása tehető felelőssé számos emésztőrendszeri, szív-és érrendszeri probléma kialakulásáért és hogy elősegíti a csontritkulás, meszesedés, fogromlás, vesekő, epekő, vérszegénység, reumatikus ízületi gyulladás, pollen allergia, légúti és nőgyógyászati megbetegedések kifejlődéséért?

Dr. Frank A.Oski : A tejről őszintén. (Méreg, vagy gyógyszer?) című művében közérthető nyelvezetben számol be a tejjel kapcsolatos kutatások mai állásáról. Ez után szabadon dönthet arról, hogy fogyasztja-e azt a továbbiakban, vagy sem. A könyvből megtudhatja azt is, hogy milyen ízletes és egészséges helyettesítői vannak a tehéntejnek. (Mandala-Véda Kiadó, 2.490.-Ft.)

 

A cikk megjelent: TINA, 2009.május 12-18. 20. hét, 24.old. A cikket jegyezte: K.Sz.

További ajánlat:

Ha még nem olvasta és más forrásból is tájékozódna tej ügyben, akkor kérem, kattintson a "Táplálkozás, 1." menüpontra és gördítsen lefelé! Weixl-Várhegyi László természetgyógyász tollából jön az infó.

 

          <>          <>          <>          <>          <>

 

 Dr. PAPP LAJOS szívsebész professzor előadásából:

  A sóról!

1. - „Úgy szeretlek édesapám, mint az emberek a sót.” A magyar meséknek mindig komoly tanulságuk van!

2. - A kecske imádja és nyalogatja a sót, ha teheti, megkeresi!

3. - A marhák egészségéhez "marhasót" adnak a jó gazdák a takarmányhoz. Ugye nem gondoljuk, hogyha az állatoknak szükségük van a sóra, akkor az ember képes nélküle egészségesen élni?

4. - A királyok régen ügyeltek rá, hogy az országban, ha csak lehet, legyen egy sóbánya. Ha nem volt, akkor az országnak ügyesen kellett lavíroznia, hogy mindig meg legyen a szükséges mennyiség.

Nagyon nehéz több évtizednyi agresszív agymosást helyretenni. Nem mennék bele összeesküvés elméletekbe, de sok mindent megmagyaráz, ha a dolgok mögé látunk és nem csak a felszínt nézegetjük.
A krónikus sóhiány először a vesét teszi tönkre, szépen, csendben, fájdalommentesen, utána jön a szív és az érrendszer, majd a többi szerv, leggyakrabban a II. cukor betegség. A szervezet igyekszik tolerálni egy ideig, ha mi rosszul bánunk vele.
Ide sorolom a sok műételt a rengeteg adalékanyaggal, kivont, liofilizált, módosított, stb. alkotóelemmel, amivel szervezetünk évezredek alatt sem találkozott, így idegenként, ellenségként, feldolgozhatatlanként kezeli. De a só elengedhetetlen az egészséges élethez és nem adjuk meg neki kellő mennyiségben.

A legfrissebb kutatások is bizonyítják, hogy nem lehet annyira sok sót enni, hogy ez okozzon problémát pl. magas vérnyomást. Ez egy téveszme!
Sajnos nagyon sok orvos sem néz utána a kutatásoknak, csak elfogadja, amit sulykolnak.
Ha elővenné az egyetemi tankönyveit megtalálná benne, hogy ideális esetben a szervezetben a NaCL (só) és a KCL (kálium) aránya 30:1-hez kell legyen. Intelligens szervezetünk a végsőkig védi az életet, ezért szinte a halál pillanatáig igyekszik a vérben fenntartani ezt az arány. Nem véletlen, hogy a Ringer oldat is ezt tartalmazza, illetve - ha jók az értesüléseim - a legutóbbi időkig, mert 1-2 éve megváltoztatták az arányt benne, akárcsak a laborleleteknél a tól-ig referencia értéket, ami sajnos igen rossz irányba viszi el a dolgot. Ideális esetben a szervezetben 142 mol/l kell legyen a NaCl, azaz a nátrium-klorid (só) mennyisége. A legtöbb magyar ember ezzel sajnos nem "büszkélkedhet". "Áldásos" következménye ez a hibás reklámnak.
Pedig ha egy egészséges embert, főként kisgyereket megfigyelsz, akit engednek a szülei úgy étkezni, ahogy ő kívánja, még a paradicsomot is megsózza. Miért is? Ja, hogy a paradicsomban magas a kálium szint és így helyreáll az egyensúly? Ki gondol közülünk erre? Nagyszüleink egyszerűen tudták, hogy ezt vagy azt így kell enni pl. a paradicsomot sózni kell, a görögdinnyét zsíros kenyérrel kell enni (a vitaminok egy része zsírban oldódik), a szalonnát hagymával kell enni (a hagyma rendben tartja a koleszterin szintet), stb.
Nem tudták ők ennek tudományos magyarázatát, csak megszokták gyermekkorban, hogy mit, mivel helyes együtt enni. Éltek is 90 feletti életkort és legtöbbször "ágyban párnák közt" végelgyengülésben haltak meg (hacsak nem volt háború pl.).
Hol vagyunk mi ettől, az én korosztályommal (59) tele vannak a rendelők. Alig vonszolják magukat, súlyos rendszerbetegségekkel küzdenek. Ki gondol rá, hogy hol rontották el, hol az alap hiba. S ma már így adjuk tovább, beteggé téve szeretett gyermekeinket, unokáinkat.
Egy magyar kórboncnok orvostól nemrégiben azt olvastam, hogy "amikor kezdtem a pályámat, alig találtam olyan embert, akinek a veséje beteg lett volna, manapság alig találok egészségeset...". Ő már csak tudja, ő a legjobb diagnoszta.
Ez teljesen egybevág azzal, hogy a 60-70-es években kezdték el a hadjáratot a só ellen. Manapság tiszta sóhoz is nehéz hozzájutni. Szinte mindegyikben van "-", ami valamilyen káliumszármazékot jelent. S ez gyakran elképesztő mennyiséget tesz ki, pl. a Horváth Rozi-féle só 30 %-a kálium. Tessék visszanézni, mit írtam, mi a helyes arány a szervezetben? 30:1 az NaCl és a KCl.
Így aztán nem csoda, hogy ennyire beteg a magyar ember.
Persze még sok oka van ennek, de fizikai szinten bizony a só hiánynak előkelő a szerepe. (Összetett kérdés ez, belemehetnénk egyéni és csoport karmába is.., a helyes útról való letérésre, mely lelki betegségeket okoz és fizikailag is jelez, de most nem ez a téma.)

Egy saját tapasztalat:

Két éve hideg huzattól lebénult a fél arcom. Több, mint 10 éve nem voltam orvosnál, de mivel ezzel nem boldogultam az alternatív módszereimmel, kénytelen voltam elmenni. Úgy megörült nekem, hogy azonnal teljes kivizsgálásra küldött. A kardiológussal karöltve ki is derítették, hogy magas a vérnyomásom. 150-155 szisztolés értéket mértek, 65-80 közötti diasztolést és 45-56 közötti pulzust. No az utóbbi kettővel egyáltalán nem foglalkoztak, csak és kizárólag a szisztolés értékkel. A legfrissebb amerikai kutatások szerint
akkor lehet magas vérnyomásról beszélni, ha a diasztolés érték tartósan 90 fölött van. Nálam szó sem volt ilyenről.
Azonnal kaptam három gyógyszert, melyet "sajnos életem végéig szedni kell".
Mondanom sem kell, hogy mai napig bontatlanul ott van mindhárom a polcon. Az orvosi kommunikáció hatása alatt szinte zombiként én is kiváltottam. Jó tapasztalat volt ez arra, hogy sokan miért képtelenek jól működő alternatív módszert végigvinni...
Tehát végiggondoltam, hogy mit tudok, mit csinálok rosszul, mi a lelki ok, mit kell változtassak.

Régóta halogattam, hogy jobban odafigyeljek a vízivásra és a sózásra. (Ötven évig éltem sószegény diétán, gyerekkori orvosi tanácsra, azt hiszem csak a gondolkodásomnak és az egyéb életmódomnak köszönhettem, hogy nem ültem én is a rendelői folyosón naphosszat.)
A lényeg:
Beosztottam a napi 2,5 liter vizet, és figyeltem rá, hogy amikor idő van, megigyam. Elhagytam a reggeli édes tésztát (túrós batyu, kakaós csiga, briós stb.) és áttértem a vajas, tejfölös vagy gabonakrémes rozskenyérre, melyet alaposan megsóztam és zöldséggel ettem, vagy rántottára, mivel lakto-vega étrendet követek.
4 hónap alatt a vérnyomásom tartósan beállt 120-130 per 70-80 közé. A mostani kánikulában is tartom ezt, bár ma már ritkán mérem.
Ebben a hőségben minden negyedik pohár vízbe teszek egy nagy csipetnyi sót és arra gondolok, hogy levest iszom, így lecsúszik. Muszáj pótolni a kiizzadt sót. A nyomelemek pótlására pedig a megfelelő zöldség - gyümölcs étrendet javaslom, amit lehet, ebben a nagy melegben nyersen.

Egy angol orvos utána eredt a hirtelen szívhaláloknak, melyek elsősorban sportolók között voltak gyakoriak, ill. ennek volt nyoma. Azt találta, hogy minden esetben, ismétlem, minden esetben felborult a szervezetben a NaCl : KCl arány. Ezek a sportolók (fiatal felnőttek és gyerekek) zömében vega étrendet követtek, sok szóját (a szójában baromi magas a kálium aránya, mi itt a Kárpát-medencében nem is ettünk szóját, de még az állatainknak sem adtunk) ettek, ittak, nagyon keveset sóztak és egy meccs vagy edzés után szomjukat nem sózott vízzel, hanem kólával oltották. Emlékezetes az a fiatal magyar focista esete, aki a feleségével és kicsi gyermekével élt kinn Görögországban és egy meccs után lenyomott egy flakon kólát, összeesett és meghalt.
Diagnózis: szívmegállás. Nem megyek bele a részletekbe...

Szóval így...

 

          <>          <>          <>          <>          <>

 

 

Folyamatos szerkesztés alatt!

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 22
Tegnapi: 71
Heti: 93
Havi: 524
Össz.: 232 266

Látogatottság növelés
Oldal: Táplálkozás, 2.
Csepelen a csepelieknek! A csontkovácsolás, a rákgyógyítás, az Új medicina, - © 2008 - 2018 - nyerkilajos.hupont.hu

A Hupont.hu weboldal szerkesztő segítségével készült. Itt Önnek is lehetséges a weboldal készítés.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: nyerki lajos - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »