Csepelen a csepelieknek! A csontkovácsolás, a rákgyógyítás, az Új medicina,

az energia, a földsugárzás, a táplálkozás és az életmód mind fontos dolgok, melyek teljesebbé tehetik mindennapi életünket. Honlapomon betekintést nyerhet a felsorolt és más egyéb, szokatlanul különleges, izgalmas és ezoterikus témákba.

AMIKOR A GYEREK BETEG LESZ.  II. rész.              

 

5. szemelvény – Folytatás

 

Bárányhimlő és a láz.

 

A bárányhimlő a leggyakoribb zsírmérgezés okozta gyermekbetegség. Igen fertőző, alig van gyerek, aki elkerüli. Véleményem szerint oka a mérgező zsír vagy zsírsavak kiválasztása a haj faggyúmirigyein keresztül, ami a vírusok kedvenc táplálkozási helye. A betegséggel járó jellegzetes hólyagokat a mikroorganizmusok váladékának kémiai égető hatása okozza. A bárányhimlőhöz hasonló himlő és diftéria már teljesen megszüntek a magasabb higénés körülményeknek köszönhetően.

A gyermekbetegségek gyógyítására használatos módszereket két cím alatt összegezhezjük: lázcsillapítás és serkentés.

A lázcsillapítók használatában a vezető helyet az örök kedvenc, az aszpirin foglalja el. Az aszpirin a karbolsav származéka. Már jó száz évvel ezelőtt is használták. Egy csepp karbolsav egy kanál cukorra és kész a lázcsillapító vagy fájdalomcsillapító a fejfájásra.

Az aszpirin a német kémikusok legszebb álmainak valóra váltása. Fenol-(karbolsav-) származék, tartalmazza a fenol minden kémiai tulajdonságát a karbolsav halálos hatása nélkül. Ha aszpirin szedése után vizeletvizsgálatot végzünk, kimutathatjuk a fenol jelenlétét a vizeletben. A fenolhoz hasonlóan az aszpirin bénítja az idegvégződésseket és így elrejti a fájdalmat. Egy csapásra megszünik a fejfájás, kimerültség, rossz közérzet. Az aszpirin leviszi a lázat is azáltal, hogy részlegesen gátolja a pajzsmirigy és a mellékvese működését. De a fenolszármazékok felborítják a májműködést és károsítják a májsejteket. Így az aszpirinnel nem teszünk egyebet, mint hogy az egyik ördögöt (a betegségeket okozó mérgeket) egy másik ördöggel kíséreljük meg kiűzni.

Gyereknél a láz mindig nagyon megrémíti a szülőket. Tulajdonképpen mi is a láz rendeltetése? Veszélyes dolog, amit le kell győzni és aggódni kell miatta, vagy csupán a szervezet törekvése a mérgek elégetésére, eltávolítására?

Gyermekkori betegségeknél a láz a májban kezdődik. Erős, jó felépítésű gyereknél, akinél a belső elválasztású mirigyek kifogástalanul működnek, a máj tökéletesen közömbösíti a mérgeket.

A gyerek nincs rosszul és nem érez fájdalmat, kizárólag láza van. Ha a máj környékét óvatosan megtapogatjuk, érezhetjük, hogy felette magasabb a hőmérséklet. Ha a láz nyelv alatt mérve 40,5 fok, a máj belső hőmérséklete elérheti akár a 43,3 fokot is. De ha a máj képtelen a mérgeket tökéletesen oxidálni és a méreg bekerül a vérkeringésbe, a belső elválasztású mirigyek hatására a méreg a máj helyett a nyálkahártyán keres kiutat a szervezetből. Ez történhet a felső légúton keresztül, influenza, orrmelléküreg-gyulladás, torokgyulladás, mandulagyulladás, de még tüdőgyulladás formájában is, ami nem egyéb, mint a hörgőhurutnak (bronchitis) egy súlyosabb, bonyolultabb megjelenési formája. A betegség egész lefolyása alatt a máj teljes erejét igénybe veszi a betegség mérgező salakanyagának a közömbösítése, amit a láz is bizonyít.

Ilyenkor, amikor a máj amúgy is erősen igénybe van véve, nem szabad még az emésztéssel is tovább terhelni. Sokat levehetünk a májra háruló feledatokból, ha nem eszünk. Amíg ég a tisztító tűz, a szervezet nem kíván táplálékot. Ezért utasítják vissza az állatok és sok gyerek is az ételt, amíg a szervezet le nem győzi a betegséget. A böjtölés nem csak csökkenti a lázat, enyhíti a bajt és elősegíti a kiválasztást, de csökkenti a májra háruló terheket és megelőz olyan súlyos komplikációkat is, mint például a középfülbetegségek, az agyhártyagyulladás és a csecsnyúlványgyulladás. Több mint egy fél évszázad tapasztalatai megtanítottak rá, hogy a bölytölés (tört jégen, vízzel higított gyümölcs- vagy zöldséglén) csak akkor szabad abbahagyni, amikor a láz már huszonnégy órája alábbhagyott.

Hasznos eszünkbe tartani a szabályt, miszerint a méreg a belekből huszonnégy óra alatt, a vérből három nap alatt, a májból öt nap alatt tisztul ki, ha közben nem eszünk semmit!

Mindebből látzszik, hogy a láztól csk azért félünk, mert félreértjük és hogy a láz nem egyéb, mint a természet segítsége. Soha nem okoz kárt. Nem szabad lenyomni gyógyszerekkel és nem szabad táplálni étkezéssel. Sok ifluenzát láttam már tüdőgyulladássá fajulni pusztán amiatt, hogy aggódó nagymamák evésre erőltették a gyereket.

"Csak egy kis csirkelevest, hogy legyen a gyereknek ereje!"- mondják. A baj csak az, hogy a máj ebben a stádiumban nem tud megbirkózni az ételben lévő fehérjével és keményítővel.

A másik főcím, ami alá gyermekbetegségek gyógyítási módszereit soroltuk, a serkentés nevet viseli. Ez a módszer olyan kémiai gyógyszerek használatán alapul, amalyek serkentik, gyorsítják a pajzsmirigy és a mellékvesék működését.

Annak idején Abraham Jacobi, akit a gyerekgyógyászat atyjának tartanak, nem kevesebb, mint napi négy deci whiskyt itatott meg a tüdőgyulladásban szenvedő gyerekekkel. A whisky volt a legfontosabb serkentőszere.

Ma az antibiotikumok, a sulphanilamid tartalmú gyógyszerek és a szteroidok a kedvenc mirigyműködést serkentő szerek. Talán nehéz elhinni, de ezeknek a szereknek az utóhatása határozottan károsabb, mint Jacobi alkoholterápiájáé, mert az alkoholt legalább gyorsan elégeti és kiválasztja a szervezet. A kimerült szervezet gyógyszerekkel serkenteni éppoly értelmetlen, mint a fáradt lovat korbáccsal kényszeríteni munkára. Sokkal hasznosabb az állatra, emberre egyaránt, ha a lovat pihentetjük és legelni hagyjuk (tiszta, magas vitamintartalmú táplálékon), hogy lehetősége legyen erejének összeszedésére.

Az orvostudományban nincsenek csodák, lerövidített útvonalak. A természet lassan, aprólékosan dolgozik, ahogy a fa nő. Az ember igyekezete, hogy felgyorsítsa ezt a folyamatot, gyakran katasztrófába torkollik.

 

A csecsemők etetése....

 

Folytatása következik.

 

          <>               <>               <>               <>

 

6. szemelvény  - Befejező rész

 

A csecsemők etetése

 

A csecsemők etetésének összes gondja közül az emésztési zavarok a legaggasztóbbak. Ezeknek a legfőbb oka a mérgező epe, ami rendszerint savas, pedig lúgosnak kellene lennie. Gyakoriak az olyan tünetek, mint például a bélszél, bélgörcs, hasfájás, idegesség, álmatlanság. Fontos, hogy az anya megértse, honnét ered és mi az oka ennek a mérgező epének (ami általában zöld a normális sárga helyett), így jobban megérti gyermeke betegségét is.

A még meg nem született babát tápláló vér tisztaságáról három szűrő gondoskodik:

     - az első az anya mája,

     - a második a méhlepény, amely másodsorban védi csak a babát a vérben keringő mérgező anyagoktól,

     - harmadik a baba saját mája, amin keresztül a köldökzsinóron érkező vér még azelőtt átfolyik, mielőtt belép a baba vérkeringésébe.

A baba májában felgyülemlett mérgező epe az első három életév során lépésről-lépésre kiürül. Időnként ez a mérgező epe bekerül a baba beleibe, hogy onnét eltávozhasson. Amikor ez megtörténik, magával hozza a csecsemőkori emésztési zavarok összes kellemetlen tünetét.

A tej gumiszerű aludttejjé válik, ami a székletben kemény, babnyi darabokban felismerhető. A keményítő és a cukor rohad, ez gázokat fejleszt, bélgörcsöt és erős, hasogató hasi fájdalmat okoz. Ilyenkor még az anyatej emésztése sem tökéletes.

A baj oka a baba májának kémiai folyamataiban keresendő, nem pedig az alkalmazott táplálékban.

Túl sokszor helyezik előtérbe a babának szánt ételeket ahelyett, hogy a baba emésztési folyamatára figyelnének. Ennek az eredménye az a rengeteg fajta készítmény, amit a beteg gyermek táplálására ajánlanak. Általában az anya az egyiket a másik után próbálgatja és idővel, ha a baba túléli a kísérletezgetést és közben még a mérgező epét is sikerül kiürítenie a szervezetéből, végül is megemészti valamelyik szintetikus készítményt. Az elismerés az utolsó kipróbált készítményt illeti a gyermek meggyógyításáért.

 

A csecsemőnek egyetlen természetes tápláléka van: a tej. A tejnek frissnek, természetesnek kell lennie. A legjobb szoptatni a csecsemőt. A legjobb mindig az anyatej, legalább is, ha az anya szervezete nem túl mérgezett. Ezután jön a kecsketej és csak ezt követi a tehéntej. A kecsketejet és a tehéntejet vízzel hígítjuk és cukrozzuk, hogy amennyire lehet, megközelítse az anyatej összetételét. Az a tej, ami huszonnégy órán túl áll, még ha hűtőszekrényben is, sokat veszít értékes tulajdonságaiból. Minél többet kezelik és forralják, annál kevesebb a tápértéke. A természetes vitaminokat sose lehet pótolni szintetikusakkal.

A pasztörizálás, bár nem használ a tejnek, nem is igazán káros, mert a tej számos értékes alkotóelemét változatlanul hagyja. A pasztörizálás a szükséges rossz, büntetés a tömegek városi életmódjáért. Nagyon kevés tápérték marad viszont a forralt, ultra pasztörözött tejben, tejporban, tejkrémben.

Ahogy nő és erősödik a csecsemő, úgy lesz egyre több energiája a mérgek kiválasztására. A mérgeket a csecsemő mája löki ki az epével. A normális epe, amit a máj termel, a bélben lévő bármilyen étellel jól megfér. A mérgező, normálistól eltérő epe viszont irritáló hatású az érzékeny bélflórára. A mérgező epe lehetetlenné teszi a fehérjék, cukrok, keményítők és zsírok emésztését és megjelennek az emésztési zavarok jellegzetes, kellemetlen tünetei, jellemzően a bélszél, bélgörcs, fájdalmak, székrekedés vagy hasmenés, rossz idegállapot és általános nyugtalanság.

A mérgező epe kiürítése alatt nincs emésztés, ezért legjobb az étkezést mellőzni és kizárólag forralt vizet, erősen hígított gyümölcslevet, vagy lúgos vegyhatású zöldségekből főzött híg levest (húst ne tartalmazzon) etetni a babával. Ezt a fajta táplálékmegvonást egy-három napig folytassuk. A krízis után etessük meg a babát. De még ekkor is fele arányban hígítsuk a friss tehéntejet vízzel.

A csecsemő életének első hat hónapjában a táplálékszükséglet napi 4,8 dl tej. Üvegből etetett babáknál a tejet vízzel hígítsuk. A hígítás arányát az határozza meg, hogy mit bír a baba. Amikor már az édesítést is jól tűri, barna cukrot vagy mézet tegyünk a tejbe (nem a hamisítottat!) a szintetikus szirupok, melasz, porított laktóz vagy a kereskedelemben kapható szőlőcukor helyett. Ha a cukor bélszelet, hasgörcsöt, bőrkiütést, hasmenést vagy a végbél környékén a bőr felmaródását és általános nyugtalanságot okozna, ismét meg kell vonni a cukrot, egészen addig, amíg az epereakció normálissá nem válik.

Az első éltévben a gyerek nehezen emészti a keményítőt és a zsírokat. Ha az anya úgy tapasztalja, hogy a gyerek nem tökéletesen emészti ezeket a tápanyagokat, hagyja ki a gyerek táplálékából.

A tej megfelelő hígítása és az étkezések időbeli elosztása művészet, ami a gyermekét folyamatosan megfigyelő anya teljes odaadását igényli. Lehet, hogy gyakran kell változtatni a hígítás mértékén. Az egyetlen dolog, amire figyelni kell, a gyerek reakciója és viselkedése.

Azzal vigasztalódhat az anya, akinek gyermeke a mérgező epével küzd, hogy a hetek múlásával csökken az emésztési zavarok támadása. Egy idő után könnyedén megbirkózik a baba a cukorral, a gyümölcslékkel, gyümölcsökkel és a zöldségekkel is.

Egyet nem szabad elfelejteni! A mérgező epe kiürülését gyógyszerrel és kémiai szerekkel megakadályozni veszélyes. A természet segít a babának megszabadulni az örökölt mérgektől. Az átmeneti enyhülést hozó kezelés a gyermek egészségét veszélyezteti a későbbi időben. Elronthatja a fogát és a csontjait. A türelem, szerető gondoskodás és elszántság legyőzi az aggódást, a kialvatlanságot, a rendszertelen etetések miatti kényelmetlenségeket és egészséges, gyönyörű gyermek lesz a jutalom. 

Emerson egyszer azt mondta, hogy az a gyerek, aki tud járni, az valószinüleg rendben van. A gyermekbetegségekről szólva nem sajnáltam az időt arra, hogy megmutassam, milyen igaziból "rendben lenni". Leírtam azt a rengetegfajta betegséget is, ami egy nem igazán jó állapotú gyermeket fenyegeti.

Tudom, hogy ha a gyermekek közül több lenne sugárzóan egészséges, kevesebb beteg felnőtt keresne fel a rendelőmben.

Mert az igazi egészség nem gyermekkorban, hanem már az anyaméhben kezdődik! 

 

Vége

 

Mottó:

Minden jótanács annyit ér, amennyit megfogadnak belőle!

 

A könyv sok egyéb, más témával is foglalkozik. Ha felkeltettem az érdeklődését, keresse a könyvesboltokban és próbálja beszerezni! 

 

A betegségek gyógyításának egy másik megközelítési módját kínálja az Új Germán Medicina. Keresse az oldalmenüben és alaposan nézze át az ott fellelhető tudást!

 

          <>                <>                <>               <>

 

 

Folyamatos fejlesztés alatt!

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 19
Tegnapi: 42
Heti: 19
Havi: 839
Össz.: 231 277

Látogatottság növelés
Oldal: A gyermekbetegségekről, II. rész
Csepelen a csepelieknek! A csontkovácsolás, a rákgyógyítás, az Új medicina, - © 2008 - 2018 - nyerkilajos.hupont.hu

A Hupont.hu weboldal szerkesztő segítségével készült. Itt Önnek is lehetséges a weboldal készítés.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: nyerki lajos - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »