Receptek tovább, 2.
Köretek
Hagymás, gombás, tojásos rizs
Hozzávalók:
1 tasak előfözött rizs, a gombák tönkje, 4 tojás, 2 újhagyma
Elkészítés:
A hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a felszeletelt gombát és puhára főzzük. Beleütjük a tojást és hozzáöntjük. Lágy rántottát készítünk és összekeverjük a főtt rizzsel.
Céklás krumplipüré (Hugi)
Hozzávalók:
1kg krumpli, 2 közepes cékla, 1 gerezd fokhagyma, 1 fej hagyma, örölt kömény, só, szerecsendió, bors
Elkészítés:
A felkockázott krumplit és céklát sós vízben puhára főzünk. A hagymát zsírban megpirítjuk majd hozzáadjuk az összetört zöldségeket. Ízesítjük fokhagymával és a fűszerekkel.
Sült zöldség
Hozzávalók:
50 dkg kelbimbó, 1 db paprika, kb. 20 dkg mirelit kukorica vagy 1 dbz konzerv kukorica, 2 fej hagyma, 1 szál sárgarépa, só, kb 2 fakanál kacsazsír
Elkészítés:
A kelbimbót megpucoljuk félbevágjuk és sós vízben puhára főzzük. Közben megpároljuk a kukoricát is. A szálára vágott hagymát a zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a pici kockára vágott paprikát. Beletesszük a kockára vágott sárgarépát és készre pároljuk. Ezután belekeverjük a kukoricát és a kelbimból. Ízlés szerint sózzuk és egy kicsit még átsütjük.
Sült csirkecombbal és vele sült krumplival tálaljuk.
Sült krumpli
Hozzávalók: zsír, krumpli
Saláták
Babsaláta
Hozzávalók:
Bab, só, babérlevél, zsír, hagyma, paradicsompüré, fehérbor, bors, kakukkfű, bazsalikom, citromlé, édesítőszer
Elkészítés:
Az előzőleg beáztatott babot sós, babérleveles vízben megfőzzük. Közben a szálára vágott hagymát zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a fűszereket és felengedjük a borral, meg a paradicsompürével. A végén hozzákeverjük a babot és összeforraljuk. Ha szükséges utánaízesítünk.
Uborka saláta
1 uborka, 1 gerezd fokhagyma, só, citromlé, édesítőszer
Káposzta saláta
1 fej káposzta, köménymag, 1 fej hagyma, só, citromlé, édesítőszer
Cékla saláta
2 db céklát vízben puhára főzünk. Megpucoljuk és felszeleteljük. Felengedjük annyi vízzel, ami ellepi. Ízesítjük 1 egész citrom levével, sóval, köménnyel és édesítőszerrel. Tehetünk bele feldarabolt tormát is
Krumpli saláta
4 db krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk és felkockázzuk, hülni hagyjuk. Közben a hagymát felkockázzuk. Összekeverjük a kihűlt krumplival és felengedjük annyi vízzel amennyi ellepi. Belecsavarunk 1 citrom levét, szórunk bele kevés borsot, jócskán megsózzuk és ízlés szerint édesítőszerezzük
Most, ha érdekli, kattintson a "Reg-Enor étrend" című menüpontra is!