Csepelen a csepelieknek! A csontkovácsolás, a rákgyógyítás, az Új medicina,

az energia, a földsugárzás, a táplálkozás és az életmód mind fontos dolgok, melyek teljesebbé tehetik mindennapi életünket. Honlapomon betekintést nyerhet a felsorolt és más egyéb, szokatlanul különleges, izgalmas és ezoterikus témákba.

A GERINC BETEGSÉGEI                                        

A leggyakoribb probléma a gerincferdülés.

Nézze meg az alábbi videót, hogy láthassa is, hogy miről beszélünk. Aztán arra kérem, hogy olvasson tovább, hogy megőrizhesse gyermeke, vagy saját egészségét!

Íme:

      

          <>          <>          <>          <>          <>

Néhány szó a gyermek-, a serdülő- és a fiatalkori gerincferdülésről.

                         Képtalálat a következőre: „gerincferdülés”

Mindenek előtt itt arra kérem, hogy ( ha a fenntebb lévő fejezetben még nem tette ) nézze meg a fentebb csatolt videót, hogy értse, miről is beszélek?

Az ilyen gyerekeket az iskolaorvosi vizsgálatok általában kiszűrik és beutalják Őket gyógytornára. A gyógytornászok lelkiismeretes munkája mellett is előfordul, hogy a szülő és az iskolaorvos is úgy látja, hogy nincs vagy nem elég határozott a javulás. Mindketten arra gondolhatnak, hogy a gyermek talán nem elég lelkiismeretesen és kitartóan végzi a gyakorlatokat, ezért nincs kellő eredmény. Bizonyos esetekben sarokemelő alkalmazását írják elő, ami meg is oldja a problémát egészen addig, míg az a sarok alatt van. Mezitláb, vagy papucscipőben esély sincs a viselésére, így ez csupán tüneti kezelésnek mondható ami állandósítja a problémát. Még jobban előrehaladt állapotban először a fűző viselését javasolják, aztán ha már az sem segít, jöhet a műtét.

Az eddigi ismereteim alapján én más problémát is látok a háttérben.

Mi is lehet ez?

A filmen szépen látható hogyan alakul ki az animáció segítségével a gerincferdülés. Rossz nézni, főleg, amikor a súlyosabb változatot mutatja be a film!

Arra kérem, hogy nézze meg többször is a film ezen részét. Figyelje meg, hogy a görbület kialakulásakor a csípőlapátok és a keresztcsont mozdulatlan maradnak.

Egy ilyen eset kialakulhat a serdülőkori növekedés során. A hirtelen megnyúlt csontok hossznövekedését nem tudja követni az izmok növekedése és így a gerinc helyet keresve magának, kénytelen meggörbülni. Egy másik ok lelki eredetű lehet, ahogy ezt a Germán gyógytudomány tanítja, miszerint egy "súlyos önértékelés-letörési konfliktus" áll a gerincferdülés hátterében. (Ezt a "Gerincferdülés és az Új Germán Medicína" című, külön menüpontban tárgyalom!)

Ha azonban gondolatban az egyik oldali csípőlapátot feljebb, a másikat kicsit lejjebb igazítanánk, ezzel egy időben a keresztcsont is kibillenne a függőleges helyzetéből. Ekkor máris kialakul egy másik életszerű helyzet, ami az esetek nagy részében a gerincferdülés okozója lehet. Mire is gondolok?

A feltételezett esetben először kezdjünk el vizsgálódni.  Vizsgálódásunk eredményeként - ha először a hátára, majd a hasára fektetve, egyenes tartásban összemérjük a lábakat - azt találhatjuk és úgy is tűnik, hogy a két láb nem egyforma hosszú! Ez azonban - az esetek többségében - csak a látszat. Az egyik csípőlapát kimozdulásában keresendő az igazi ok, ami több dologból is adódhat.

Lehet, hogy éppen születéskor szorult meg a gyermek csípője a szülőcsatornában, vagy később játék, futkározás, a jeges úton történt fenékreesés, vagy egy biciklibaleset során történhet meg egy pillanat alatt az eset. Lehet, hogy gyermekünk sportolás közben elesik, fellökik, elgáncsolják, birkózás közben megfeszítik, stb., sorolhatnám az eseteket.

                      Képtalálat a következőre: „bicikli baleset” 

                               Képtalálat a következőre: „sportbalesetek”

A kimozdult csípőlapát felhúzza, vagy letolja az egyik lábat. Mivel álló testhelyzetben a talajhoz igazodik a testünk, a hosszabb láb feltolja a csípőlapátot, ami elferdíti a keresztcsontot, ezért az ferdén indítja el a L5-ös csigolyán keresztül az egész gerincet, ami aztán konpenzálni szeretné a ferde tartást. Máris elkezdődött a gerincferdülés és a fájdalom.

A megoldás kézenfekvőnek látszik: Műfogások segítségével vissza kell mozdítani a csípőlapátokat, amik aztán visszaadják a harmóniát a keresztcsontnak és így a gerincnek is.

Az ezt megelőző esetben, (serdülő korban) pedig a gondos szülői felügyelet és gyógytornászi munka, valamint a háttérben lévő lelki okok feltárása (lásd a "Gerincferdülés és az Új Germán Medicína" című menüpotban!) adja a lehetséges megoldást a probléma elkerülésére, vagy a megoldásra.

Mindezek megoldhatók a manuálterápia, vagy a Yumeiho masszázs segítségével is. Fájdalomtól nem kell tartani, csak kisebb feszülő érzés az, amit el kell tudni viselnie a gyermeknek. A fennálló probléma súlyosságának függvényében két-három, esetleg többszöri belenyúlást igényelnek az esetek, de megéri, mert végül ismét visszaállhat a gerinc harmóniája. Ismét jól terhelhető és teljes értékű életet élhet a gyermek, aminek eredménye az egészséges felnőtté válás lehetősége.

(Lásd, a "Csontkovácsolás" című menüpontot)      

       gerincferdules.jpg

Gondolják végig és ne feledjék!

A döntés és a felelőség mindig a szülőké!

Figyeljék a gyermek fejlődését folyamatosan, hogy kellő időben felfedezhessék az árulkodó jeleket!

Ne engedjék, hogy a gyermek szemérmesen elbújjon Önök elől és így meggátolja, hogy testtartását megvizsgálhassák! Ilyen esetben az azonos nemű szülőnek legyen a kötelessége, hogy az ellenőrzést végrehajtsa!

Ellenőrizzék a test szimmetriáját.

            

A vállak, a lapockacsontok, a csípőlapátok egymáshoz viszonyított helyzetét, magasságát. Ellenőrizzék a test mellett lógó kezek testtől való távolságát, a lábfejek egymáshoz és a test szimmetriatengelyéhez viszonyított helyzetét, az egyenes fejtartást, a lehajlás mértékét.

                  

Ennyire azért nem kell, de az elvárás minimuma, hogy az újhegyek elérjék a talajt.

Bármilyen rendellenességet is tapasztalnak, késlekedés nélkül forduljanak szakemberhez! Mindenféle ok és kifogás csak súlyosbítja a helyzetet, megnöveli a terápia idejét és költségeit, valamint csökkenti a gyógyulási esélyt! Tegyenek meg mindent a gerinc és a csípő egészségéért, az egyenes tartásért, hogy gyermekük egészséges és boldog felnőtté válhasson!

A "Fényképek" című menüpontban megtekinthet még egy pár tipikus esetet, az alábbi gyakorlatok pedig segíthetnek a helyes tartás megőrzésében, vagy ha már baj van, akkor a helyreállításban.

gerinctorna_1.jpg

gerinctorna_2..jpg

Ha a megelőzést nem tartanák kellően fontosnak és ezért nem cselekszenek időben, a későbbiekben - a csontosodási folyamat befejezése után, 20-22 év - már csak keveset tehetnek! Ebben a helyzetben aztán már csak kevesen látják be, hogy a szeretett gyermek az Ő hibájukból vált akár mozgáskorlátozottá!

Döntsenek kellő időben, határozottan és nagy szeretettel!

Ajánló!

Most kérem, hogy kattintson a "Fényképek" menüpontra is.

          <>          <>          <>          <>          <>

Szerkesztettem egy másik honlapot is, melynek témája csak a gerinc és alkatrészei. Ott részletesebben foglalkozom a témával!

Íme a címsor:

 http://porckorong.hupont.hu/

Jó böngészést kívánok ott is!

          <>          <>          <>          <>          <>

 

Folyamatos fejlesztés alatt!

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 20
Tegnapi: 26
Heti: 46
Havi: 905
Össz.: 230 200

Látogatottság növelés
Oldal: A gerinc betegségei
Csepelen a csepelieknek! A csontkovácsolás, a rákgyógyítás, az Új medicina, - © 2008 - 2018 - nyerkilajos.hupont.hu

A Hupont.hu weboldal szerkesztő segítségével készült. Itt Önnek is lehetséges a weboldal készítés.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: nyerki lajos - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »